Tech

Shortcut CTRL+F onbekend

22 augustus 2011 13:01 Aangepast: 29 april 2018 00:19

<p><strong>Negen van de tien Amerikanen leest een hele webpagina als ze iets zoeken. Ze kennen de shortcut CTRL- of Command + F namelijk niet.</strong></p><p></p>

Met zoekmachines zoals Google kan vrijwel iedereen redelijk makkelijk webpagina’s vinden met informatie die ze zoeken. Eenmaal op de desbetreffende pagina wordt het echter een heel ander verhaal. Volgens Google studies blijkt 90 procent van de Amerikanen de shortcut CTRL- of Command +F om een woord in een document of een webpagina te vinden niet te kennen.

Een search-antropoloog van Google vertelde The Antlantic dat hij onnoemelijk veel uren bij mensen thuis heeft doorgebracht die hele documenten lazen op zoek naar specifieke informatie. Dat je met de shortcut CTRL+F (pc) of Command+F (Mac) een zoekvenster kan oproepen om snel het hele document te doorzoeken op een trefwoord was voor deze mensen een openbaring.

Verbijsterend, al die mensen die kennelijk dus ook op hun werk uren verspilden aan het lezen van volledige documenten. Dat heeft de Amerikaanse economie in de loop der jaren heel wat gekost.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van