Tech

Steve Jobs' vader hoopt dat zoon hem belt

31 augustus 2011 15:38 Aangepast: 28 april 2018 23:48

<p><strong>De biologische vader van Steve Jobs zou graag een keer koffie drinken met zijn zoon. Maar Steve moet zelf bellen.</strong></p><p></p>

De Syrische immigrant Abdulfattah John Jandali, de biologische vader van Steve Jobs, zegt in een interview met de New York Post dat hij er spijt van heeft dat hij zijn zoon 56 jaar geleden heeft laten adopteren. Jandali deed dat omdat de vader van zijn toenmalige vriendin, Joanne Simpson, tegen de komst van het kind was. Enkele maanden later overleed de vader echter. Was Simpson, die in San Francisco woonde, een paar maanden later zwanger geraakt dan zou de baby niet voor adoptie zijn aangeboden.

Jandali heeft in al die jaren geen contact met zijn zoon opgenomen. Zijn 'Syrische trots' verhindert hem Steve te bellen, zelfs als een van beiden op zijn sterfbed ligt. Hij hoopt namelijk dat Steve zelf hem contacteert. Dat maakt meteen duidelijk van wie Jobs zijn notoire koppigheid heeft. Uiterlijk lijkt Jobs ook veel op Jandali.

Jandali kreeg later met Simpson nog wel een dochter, waarna de relatie op de klippen liep. Jandali is overigens ook een succesvol zakenman. Hij werkt nog altijd zes dagen per week als directielid van een casino in Reno. Mocht Steve ooit besluiten zijn vader te bellen, dan kan hij gerust zijn: Jandali heeft een iPhone.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore