Ga naar de inhoud
Tech

Internetkoelkast waarschuwt per mobiel

<p><strong>LG brengt de al lang beloofde 'slimme internetkoelkast' op de markt die bijhoudt of je melk over de datum is.</strong></p>

De slimme internetkoelkast was de natte droom van menig futurist. Zo'n 10 jaar geleden waren er al voorspellingen dat er in de keuken van de toekomst een koelkast zou staan die precies kon bijhouden wat er zoal aan eten aanwezig was. Het apparaat zou je bellen als je een nieuw kuipje boter moest kopen. Eindelijk, de koelkast van de science fiction is nu science fact aan het worden.

LG introduceerde op de IFA afgelopen week een nieuwe model van zijn 'koelkast van de toekomst'. Uiteraard is de LG Smart Fridge uitgerust met een touchscreen paneel op de deur waarop Smart Manager draait. Smart Manager houdt bij welke etenswaren waar in de koelkast staan en of ze de houdbaarheidsdatum nog niet hebben overschreden.

Hij kan ook boodschappenlijstjes naar je mobieltje sturen en als je even niet weet wat je moet koken. Dan komt de slimme kok met een recept op de proppen op basis van de etenswaren in je koelkast. De koelkast waarschuwt je ook per mobiel dat de deur niet goed dicht zit.

Overigens is de Smart Fridge een onderdeel van andere slimme LG witgoed-apparaten, die LG eerder dit jaar al liet zien. Zo kan je met je mobieltje al winkelend even snel checken of de salami al op is, of je oven op afstand besturen. Het fornuis schijnt zich zelfs aan te kunnen passen als hij 'merkt' dat je hutspot staat aan te branden.

De apparaten kunnen ook slim gebruik maken van een toekomstig 'Smart Grid', die een apparaat bijvoorbeeld een programma laat uitvoeren op het moment dat stroom op zijn goedkoopst is. Dat wordt nog wat in de toekomst. Naast alle sociale feeds die we onderweg allemaal moeten bijhouden, worden we straks overspoelt met berichtjes dat de was klaar is, de komkommer op zijn grens zit en de ovendeur nog open staat, de benzine in je auto bijna op is, je nespresso ontkalkt moet worden, de borstel van je electrische tandenborstel aan vervanging toe is, je je drie dagen niet gewogen hebt en...