Tech

Microsoft-medewerker raakt baan kwijt door tweets

21 september 2011 13:08 Aangepast: 28 april 2018 23:48

<p><strong>Een medewerker van Microsoft is zijn baan kwijtgeraakt omdat hij heeft getwitterd over een nog te verschijnen Nokia.</strong></p> <p></p>

'I just got a chance to try out one of the slickest looking #Nokia phones I have ever seen', twitterde Joe Marini, program manager van het Windows Phone-team, twee weken geleden. 'Soon, you will too!', voegde hij daaraan toe, evenals de hashtag #wp7. In de daaropvolgende tweets prees hij het toestel verder aan.

Dat had Marini beter niet kunnen doen. De eerste WP7-toestellen van Nokia worden later dit najaar verwacht en zijn werkgever was not amused dat Marini de informatie over een nieuw toestel via Twiter met de rest van de wereld deelde.

Met zijn tweets heeft Marini het social-mediabeleid van Microsoft overtreden, zo meldt GeekWire. Microsoft drukt werknemers in zijn social-mediarichtlijnen onder meer op het hart om 'verstandig' te zijn en geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie te delen op sites als Twitter en Facebook.

Microsoft wil de reden voor het ontslag niet bevestigen, maar laat AllThingsD wel weten dat Marini inderdaad niet langer bij de softwaregigant werkt. Marini zelf heeft zijn Twitter-bio nog niet aangepast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore