Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Lijd jij aan digitale incontinentie?

01 december 2011 08:17 Aangepast: 28 april 2018 22:46

<p><strong>Is er leven mogelijk zonder internet? Jeroen van loon maakt de status op.</strong></p><p></p>

'Iemand die geen gebruik maakt van een computer, laat zijn leven aan zich voorbij gaan.' Dat zijn niet de woorden van een westerse twintiger zoals Jeroen van Loon zelf, maar van de 52-jarige Lily uit India. In de installatie Life needs Internet laat Van Loon de de invloed van digitalisering op verschillende culturen zien. Zijn installatie staat op het Freemote Festival in Utrecht. Daar krijg je antwoord op de vraag: 'Lijd jij aan digitale incontinentie?'

'Als westerse burgers staan we op het punt onze laatste link te verliezen met de oude analoge wereld', zegt Van Loon. Reden om uit te zoeken of we daar trots op moeten zijn, of heel hard moeten proberen het tij te keren. Van Loon vroeg het mensen in de jungle in Papua –waar internet nog onbekend is - tot de metropool Singapore –waar internet het leven dicteert. 'Ik heb vele mensen gesproken en hun gevraagd hun relatie met internet te verwoorden in een handgeschreven brief. Life Needs Internet is de artistieke vertaling van deze verzameling brieven.

Jeroen van Loon stond vorig jaar in onze Top 5 beste afstudeerders en vertelde over zijn werk op BrightNight #7. Hij was toen net afgestudeerd aan de aan de HKU, faculteit Kunst, Media & Technologie. Zonder computer. In zijn project Van Digitaal naar Analoog onderhield hij een papieren weblog, per post, getypt met een ouderwetse typemachine, over de rol van de computer in ons leven.

Freemote Festival start volgende week woensdag 7 tot zondag 11 december in het gebouw van Nutrecht vlak naast het station Utrecht Zuilen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van