Tech

Digitale chocoladeletters

05 december 2011 11:45 Aangepast: 28 april 2018 22:46

<p><strong>Vandaag is de boekapp <em>Alles ruikt naar Chocola</em> van Sidney Vollmer met 90% korting te koop. Krijg je ook muziek en filmpjes bij.</strong><br /></p>

Sidney Vollmer houdt van Sinterklaas. Dat moet wel omdat hij vandaag zijn digitale debuutroman Alles ruikt naar Chocola voor 79 cent (normaal 7,99 euro) te koop aanbiedt in de app-store. Waarom je die boekapp zou moeten kopen? Omdat Vollmer ook van voorop lopen houdt.

De auteur heeft aan de tekst ook links naar muziek en film toegevoegd. Als hoofdpersoon Tom Mitchell, de negentienjarige frontman van een band die uit alle macht probeert door te breken, het over de ‘gladde hotelmanager uit Home Alone 2' heeft, kun je ook de desbetreffende scène zien. Als Mitchell een bandje beluistert, kun je meeluisteren via de opgenomen Spotify-playlists. Prettig, want niets is zo irritant als even niet volgen waar het precies over gaat. Aan multitasking met verschillende vensters ben ik wel gewend, dus waarom niet ook als je een boek leest.

Handig voor als je in de auto verder wilt met het verhaal: de app bevat ook een door Vollmer ingesproken luisterboek dat mee bladert met het e-book zodat je makkelijk kunt switchen tussen luisteren en lezen.

Meer nieuws: je kan per hoofdstuk een samenvatting lezen van wat er ook weer gebeurd is. De pagina’s worden na verloop van tijd steeds geler en kreukeliger. En natuurlijk is Alles ruikt naar chocola ook op social media aanwezig, zodat je direct vanuit de app (via Twitter of Facebook) een vraag kunt stellen aan de auteur. En je krijgt nog antwoord ook. Zo heb ik bijvoorbeeld te vroeg verklapt dat de app vandaag in de aanbieding is. Meteen de roe van Vollmer.

Of het verhaal Alles ruikt naar chocola je aanspreekt, weet je pas als je het een kans geeft. Dat kost minder dan een chocoladeletter. Daarvoor krijg je een grote trukendoos van maar liefst 212 MB die toont wat er digitaal mogelijk is. 'Een app die volgens ons de toekomst van digitaal boeken lezen een héél klein beetje mooier gaat maken', aldus Vollmer op zijn blog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van