Tech

Louis C.K. verdient miljoen met downloads

23 december 2011 17:08 Aangepast: 28 april 2018 22:15

<p><strong>De Amerikaanse komiek Louis C.K. heeft een miljoen dollar verdiend door zijn show zonder kopieerbeveiliging uit te brengen.</strong></p> <p></p>

Of het een marketingactie was of niet: Louis C.K. was even wereldnieuws. De dvd van zijn laatste show, Louis C.K. live at the Beacon Theater, bood hij voor vijf dollar via een Paypal-betaling aan. Het feit dat hij zijn show uitbracht zonder een kopieerbeveiliging én het geld rechtstreeks naar hem ging, had op velen een positief effect.

Dat positieve effect is te merken, want na twaalf dagen heeft Louis C.K. een miljoen dollar opgehaald. Dit is te zien op zijn eigen Paypal-account. ‘Ik heb nog nooit zo plotseling een miljoen dollar gehad en omdat het jullie geld is, wil ik jullie ook graag laten weten wat ik ermee doe’, zegt Louis C.K. op zijn website. Met 250.000 dollar bekostigt hij de show, nog eens 250.000 dollar geeft hij aan zijn staf en medewerkers als (kerst)bonus en 280.000 dollar gaat naar goede doelen. Wat overblijft (220.000 dollar) houdt hij zelf om zijn huur te betalen en kinderen te onderhouden.

De show is nog steeds te koop. Als Louis C.K. nog een miljoen ophaalt, geeft hij volgens eigen zeggen nog meer weg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van