Ga naar de inhoud
Tech

Wielrenbericht op Hyves: 75.000 euro uitkering terugbetalen

<p><strong>Een stratenmaker uit Gelderland die na een ongeluk arbeidsongeschikt werd verklaard, is door de mand gevallen op Hyves.</strong></p><p></p>

De man werd in december 2003 aan zijn hoofd geraakt door een bak van een mobiele kraan. Naar eigen zeggen raakte hij door het ongeval volledig arbeidsongeschikt. Omdat de mobiele kraan was verzekerd bij Aegon, keerde de verzekeraar ruim 150.000 euro aan de man uit.

Maar volgens Aegon heeft de stratenmaker zich zieliger voorgedaan dan hij in werkelijkheid is. Via Google en Hyves achterhaalde de verzekeraar onder meer dat de man in 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009 deelnam aan de Amstel Curaçao Race, een wielerrace van 80 kilometer. En dat terwijl de man naar eigen zeggen niet langer dan een uur op de fiets kon zitten. Een arbeidsdeskundige had bovendien eerder verklaard dat de voormalige stratenmaker niet meer kon reizen.

De race op Curaçao was niet de enige wielrenactiviteit van de man. Uit een bericht van zijn dochter op zijn Hyves-pagina maakte Aegon op dat de stratenmaker bijvoorbeeld ook nog de Alpe d’Huez heeft beklommen (‘Heey Pa, Gefeliciteerd met weer een knappe prestatie’). Via het Hyves-profiel ontdekte de verzekeraar ook dat de man op skivakantie in Oostenrijk was geweest.

Aegon besloot daarop naar de rechter te stappen. Die oordeelde onlangs dat de man ruim 75.000 euro aan letselschade moet terugbetalen aan de verzekeraar.