Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Video gemaakt via Google Images

19 januari 2012 10:42 Aangepast: 28 april 2018 22:15

<p><strong>Wat gebeurt er als je Google Images vraagt welke afbeelding het meeste lijkt op een doorzichtig plaatje en die vraag 2951 keer herhaalt?</strong></p><p></p>

Hadden we al eens gezegd dat internet groot is geworden door mensen met te veel vrije tijd? Sebastian Schmieg maakte een video bestaande uit 2951 beelden. Hij begon met een doorzichtige afbeelding van 400 bij 225 pixels en vroeg Google Images welke afbeelding daar het meeste op leek. Deze nieuwe afbeelding voerde hij opnieuw aan Google Images. Door dit 2951 keer te herhalen en alle gevonden afbeeldingen achter elkaar te zetten, kwam er onderstaande video uitrollen.

Overigens moest Schmieg af en toe wel een beetje smokkelen. Regelmatig kwam Google Images namelijk op de proppen met een reeds gebruikte afbeelding. ‘In dat geval koos ik voor de daaropvolgende afbeelding. Anders was er vrij snel een loop ontstaan, of was de video gewoon de hele tijd op en neer gesprongen tussen twee afbeeldingen’, vertelt Schmieg in de reacties onder zijn video.

Search by Image, Recursively, Transparent PNG, #1 from kingcosmonaut3000 on Vimeo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore