Tech

Toneelstuk Rain Man met augmented reality

16 februari 2012 13:12 Aangepast: 28 april 2018 21:44

<p><strong>Augmented Reality brengt verschillende lagen van een toneelstuk tot leven. Als bonus kan je ook nog op de foto met actrice Anna Drijver.</strong></p><p></p>

Augmented Reality, waarbij je als je door de camera van je telefoon kijkt een toevoeging aan de werkelijkheid kan zien, is nog niet echt tot de dagelijkse praktijk doorgedrongen. Hoewel je de meest praktische en fantastische verbeteringen kunt bedenken, blijft het hangen in 'he, moet je kijken wat mijn telefoon kan.'

Voor de theatervoorstelling Rain Man, gebaseerd op de film met Dustin Hoffman, lijkt AR juist de enige passende techniek. Waar de wereld van autist Rain Man uit verschillende lagen bestaat, kun jij met de app en de interactieve poster die gelaagdheid ook ervaren.

Theatergezelschap De Utrechtse Spelen heeft voor een deze aanpak gekozen omdat regisseur Jos Thie (die de film nog nooit gezien had) het toneelstuk verrijkt door twee werkelijkheden naast en over elkaar te laten zien. Die gelaagdheid heeft IN10 communicatie vertaald naar de Rain Man app. Daarin komen Paul R. Kooij (Raymond), Benja Bruijning (Charlie) en Anna Drijver (Susan) tot leven. 'Ik heb nog nooit in een app gespeeld', aldus Drijver. Bovendien kun je met Anna Drijver op de foto, op zich al een reden om met je mobiel voor de poster te gaan staan.

Vanaf 19 februari is Rain Man een maand lang te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. De Rain Man app is gratis te downloaden in de App Store of Android Market.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore