Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Laatste dag om je Google-geschiedenis te wissen

29 februari 2012 09:33 Aangepast: 28 april 2018 21:13

<p><strong>Op 1 maart wordt het nieuwe privacybeleid van Google van kracht. Nu is het moment om je zoekgeschiedenis te verwijderen.</strong></p> <p></p>

Het was niet te missen de afgelopen weken. Bij bezoeken aan Google of YouTube kreeg je regelmatig een waarschuwing: we gaan ons privacy-beleid vernieuwen. Per 1 maart gelden er nieuwe regels. De grootste vernieuwing is dat Google straks informatie van verschillende diensten (Google+, Gmail, YouTube) makkelijker met elkaar kan combineren.

‘Tot nu toe hield Google je webgeschiedenis (je Google-zoekopdrachten en de sites die je bezoekt) gescheiden van andere Google-producten. Deze scheiding is van groot belang, omdat zoekgegevens gevoelige informatie over je kunnen bevatten, zoals feiten over je locatie, belangstelling, leeftijd, seksuele geaardheid, religie, gezondheidszorgen en meer’, schrijft de Electronic Frontier Foundation, een organisatie die opkomst voor de privacy van internetgebruikers.

Het nieuwe privacy-beleid van Google (dat mogelijk in strijd is met Europese regels) heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de data die de zoekgigant vanaf 1 maart van je verzamelt maar ook van de informatie die Google eerder al over je heeft verkregen. Alle reden om je zoekgeschiedenis te verwijderen, vindt de EFF. En op haar site legt de Amerikaanse digitale-burgerrechtenorganisatie EFF legt netjes uit hoe dat moet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore