Tech

‘Google+ is een spookstad’

01 maart 2012 08:29 Aangepast: 28 april 2018 21:13

<p><strong>Facebook weet gebruikers 135 keer zolang vast te houden op zijn site als Google+.</strong></p> <p></p>

Het is een vreemd fenomeen. Hoewel ik vrijwel niets doe met Google+ zijn er toch al 365 mensen die mij hebben opgenomen in hun cirkel. Dat is ongeveer het dubbele van het aantal vrienden dat ik op Facebook heb – een site die ik desalniettemin veel vaker bezoek.

Volgens The Wall Street Journal ben ik daarmee echter allesbehalve uniek. Mensen melden zich wel massaal aan voor Google+, maar doen er vervolgens niets mee, zo schrijft de zakenkrant op gezag van marktonderzoeker comScore.

Terwijl Facebook zijn gebruikers in januari 405 minuten op zijn site wist vast te houden, bleef de teller voor Google+ gemiddeld op 3 minuten staan. Ook in vergelijking met andere ‘sociale’ sites zoals Tumblr (89 minuten per gebruiker per maand), Pinterest (eveneens 89 minuten) en Twitter (21 minuten) doet Google+ het nog altijd slecht. Volgens The Wall Street Journal is Google+ daarmee een ‘spookstad’.

Sinds de lancering in vorig jaar juni hebben 90 miljoen mensen zich aangemeld voor Google+. Bepaald geen slechte score. Wat moet Google nu doen om die miljoenen mensen ook actief te laten worden op het sociale netwerk? En heeft de zoekgigant dat überhaupt wel in eigen hand?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van