Tech

Een rustig diner door 'telefoonstapelen'

16 maart 2012 15:03 Aangepast: 28 april 2018 20:42

<p><strong>Tijdens een etentje niet op je telefoon kijken is een nieuwe sport. Wie zijn telefoon van The Phone Stack pakt voordat de rekening is betaald, is de klos.</strong></p>

Is het eindelijk gelukt om met je oude vriendengroep een etentje te plannen, zit nog iedereen met het thuisfront te sms'en, whatsappen, twitteren en noem het allemaal maar op. Blogger Stephie heeft daar iets op bedacht: het Don't Be A Di*k During Meals With Friends-spel, oftewel The Phone Stack.

Het voorstel heeft een hoop losgemaakt en wordt vooral met gejuich ontvangen. Veel blogs, waaronder DutchCowgirls, schreven er de afgelopen tijd over.

De regels: wanneer iedereen besteld heeft, worden alle telefoons op een stapel gelegd. Als het eten op is en de rekening betaald, mag er pas weer op de telefoons gekeken worden. Kan iemand zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen wanneer er allerlei tonen uit zijn telefoon komen en pakt hij toch zijn telefoon van de stapel? Dan is hij degene die alles moet betalen.

Het lijkt me een fijn spel, ook geschikt voor hangen in de kroeg, sporten in de sportschool en de Kolonisten van Catan- competitie. Doen jullie mee?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van