Tech

iPhone-horloge dikke hit op Kickstarter

13 april 2012 08:45 Aangepast: 28 april 2018 20:42

<p><strong>Via je horloge zien wie er belt of welke muziek er op staat. Android kon het al langer, komt de iPhone nu ook aan de beurt?</strong></p>

Al sinds de introductie van de iPod Nano met touchscreen willen mensen het ding om hun pols dragen. Tal van horlogebandjes zijn er al speciaal voor die iPod op de markt, sommigen gefund via Kickstarter. Maar een beetje nutteloos voelt zo’n Nano aan je pols wel, zonder link naar je telefoon. Dan zit je bij Android beter, met bijvoorbeeld de Sony LiveView of de WIMM. De jaloezie van de iOS-gebruiker is overduidelijk: de Pebble, een vergelijkbaar horloge dat ook met de iPhone werkt, zit na een dag op Kickstarter al over het anderhalf miljoen.

Dat lees je goed: het doel was honderdduizend dollar en met nog 35 dagen op de teller is dat doel al meer dan vijftien keer behaald. Wat is er dan precies zo bijzonder aan de Pebble? Eigenlijk niet heel veel, geeft de bedenker in zijn video ook meteen toe. Met het bluetooth-horloge met e-ink display wil hij het wiel niet opnieuw uitvinden. Hij is gewoon slim genoeg om als eerste te zijn met een horloge dat binnenkomende telefoongesprekken, mailtjes en andere notificaties kan laten zien. (Zonder jailbreak althans.) Daarnaast kan je door je muziek zoeken en beschikt het uurwerk over een trilmotortje. Jammer genoeg is het door de manier waarop Apple iOS op slot heeft zitten niet mogelijk sms’jes op het horloge te tonen. In combinatie met een Android telefoon is dit wel mogelijk.

Sowieso is het horloge helemaal open: de makers beloven een open SDK uit te brengen waardoor je apps kunt maken. Apps laad je via een app op je smartphone via bluetooth naar de Pebble. Dat kan variëren van simpele dingen als klokjes met een ander uiterlijk tot zaken waarbij zelfs de gps in je smartphone aangesproken kan worden. Dat de Pebble gemaakt gaat worden lijkt me ondertussen wel zeker. De makers denken vooralsnog in september de eerste exemplaren te gaan versturen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van