Tech

Wat er overblijft van een Kickstarter financiering

17 april 2012 16:47 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Van de bijna 37 duizend dollar die game Star Command ophaalde, ging al 10 duizend dollar naar het versturen van de bedankjes.</strong></p><p></p>

Android- en iOS-game Star Command haalde vorig jaar bijna twee keer zoveel op dan ze vroegen op hun Kickstarter-pagina. Centjes voor de productie in overloed, zou je denken. Toch ging het geld sneller op dan ze bij maker War Balloon Games dachten. Naast de 10 duizend dollar die ze kwijt waren voor het versturen van de bedankjes zoals het t-shirt, kwam maar liefst 2000 dollar van het toegezegde geld niet eens binnen bijvoorbeeld.

Trek daar nog eens 3000 dollar van af voor het deel dat Kickstarter en Amazon Payments zelf vragen en dan ben je er nog niet. Er ging namelijk ook 6000 dollar op aan de muziek, 4000 dollar aan juridische zaken, 2000 dollar aan de posters, 1000 dollar aan benodigde iPads en tot slot legden de ontwikkelaars 3000 dollar neer voor een plekje op beurs PAX East.

Er bleef uiteindelijk circa 6000 dollar over. Correctie, circa 4000, want de belastingdienst kwam ook nog langs. "Wat advies aan andere Kickstarters: besteed dat geld voor het einde van het jaar." Wat hebben de mensen van War Balloon Games verder geleerd naar eigen zeggen? Kijk uit met kosten voor advocaten en je beloofde cadeautjes. T-shirts verzenden richting Australië gaat in de papieren lopen.

De ontwikkelaar van Star Command heeft zich mede door de onvoorziene kosten alsnog voor 50 duizend dollar in de schulden gestoken, maar ze laten in hun blog wel weten dat het project nooit mogelijk was geweest zonder het geld dat Kickstarter uiteindelijk heeft binnengebracht. Het had kennelijk alleen wat efficiënter gekund, achteraf gezien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van