Tech

Korte speelfilm over ontstaan OBEY

27 april 2012 13:53 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Wanneer Shepard Fairey het hoofd van een worstelaar over een campagne billboard plakt, merkt hij voor het eerst de macht van straatkunst.</strong></p>

Het verhaal van een van de grondleggers van politieke straatkunst is verfilmd en wordt binnenkort afgerond. In een speelfilm van 25 minuten zien we het merk OBEY ontstaan, met de ontwikkeling van de legendarische André the Giant-poster. Daarmee legde kunstenaar Shepard Fairey de basis voor een lange succesvolle carrière, met de campagneposter voor Obama 2008 als grootste succes.

Synopsis: "OBEY THE GIANT vertelt het verhaal van een jonge skatepunker die de strijd aangaat met de burgermeester en het schoolbestuur. Met gevaar voor schorsing en gevangenisstraf plakt Shepard het gezicht van worstelaar André the Giant over het gezicht van de voormalig burgermeester Buddy Cianci op een campagne billboard. Als de stunt van Shepard uitkomt, leert hij dat kunst een wapen is en aandacht zowel een zegen als een vloek."

Regisseur Julian Marshall maakte de film als opdracht voor de Rhode Island School of Design, dezelfde school waar het verhaal zich afspeelt en waar Shephard zijn poster maakte. De trailer op Kickstarter was voldoende om binnen korte tijd het resterende bedrag binnen te halen om de film af te ronden. Wanneer hij helemaal klaar is, is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van