Tech

Nederland wint op RoboCup Dutch Open

30 april 2012 08:24 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Het Nederlandse team heeft Iran verslagen in de finale van de RoboCup Dutch Open. Een goede opwarmer voor het WK.</strong></p><p></p>

De Nederlanders van het Tech United-team hebben Iran met 3-2 verslagen in de spannende Middle Size League-finale. Het Iraanse MRL-team had waarschijnlijk wel wat voordeel van de robuuste vierwielers die zij in de strijd wierpen tegen de driewielige robots van Nederland, maar dat voordeel mocht niet baten.

Bij de troostwedstrijd om het brons had Portugal strafschoppen nodig om van de Duitsers te winnen. Bij de strafschoppen kwamen de ballen van het Duitse team niet eens bij het doel terecht. Door deze fout van de aanstuursoftware waren ze kansloos voor een podiumplek.

In de Middle Size League strijden twee teams van vijf robots op een verkleind voetbalveld. Er zijn ook andere competities met robots, maar deze vorm van robotvoetbal blijft toch wel de grootste publiekstrekker. Het officiële WK RoboCup volgend jaar wordt net als de Dutch Open in Eindhoven gehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van