Tech

Aluminium fles houdt bij hoeveel plastic je bespaart

01 mei 2012 08:32 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Vul de roestvrijstalen 999Bottle met water en zie hoeveel plastic waterflessen je bespaart.</strong></p><p></p>

De plastic flesjes water die je in de supermarkt of bij het tankstation koopt, zijn een aanslag op het milieu. De plastic weggooiflessen belanden op de vuilnisbelt en worden soms in verre oorden gevuld en over de hele wereld verscheept. Dat kost enorm veel energie terwijl je gewoon thuis uit de kraan een fles zou kunnen vullen met prima drinkwater.

Het is een doorn in het oog van de Nederlandse ontwerper Fernd van Engelen die voor Artefact werkt. Hij ontwierp de 999Bottle. Deze fles van roestvrij staal heeft aan de onderkant drie ringen waarmee je bijhoudt hoeveel plastic waterflessen je bespaart door de 999Bottle te gebruiken in plaats van een flesje water te kopen. Bij de fles hoort een iPhone-app die inzichtelijk maakt wat jouw besparing aan plastic flessen het milieu oplevert: "Je hebt 1063 flessen bespaart. Dat is het equivalent van de hoogte van de Eiffeltoren."

De 999Bottle is een Kickstarter project en voor 29 dollar exclusief verzendkosten kan je eigenaar van deze mooie designfles worden. Mits het Kickstarter-project zijn doel haalt van 99.999 dollar. Het project heeft nog ruim vijftig dagen te gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van