Tech

Een boek met twee stopcontacten

16 mei 2012 10:55 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Plugbook is een stekkerdoos die je onopvallend in de boekenkast kwijt kunt en die automatisch je kabels inslikt.</strong></p><p></p>

Over het voorkomen van kabelsalat, snoerwoud en cable spaghetti hebben vele ontwerpers zich al gebogen. Minstens net zo'n grote doorn in het oog is die eeuwige stekkerdoos. Als je hem gebruikt als verlengsnoer en stopcontactvermenigvuldiger ligt hij daar lelijk te zijn. Heb je hem even niet nodig dan heb je zo'n kluwen snoer in je kast liggen. Plugbook is daarvoor een oplossing.

"Plugbook is een stekkerdoos in de vorm van een boek zodat je hem in je huiskamer kunt zetten en niet ergens verdwaald onderin de kast ligt", aldus maker Dave Hakkens. Ook ruimt Plugbook de boel mooi op: "Er zit drie meter kabel op die automatisch oprolt." Het boek meet 24 bij 15 centimeter en is 5,5 centimeter dik. Er zitten twee stopcontacten en twee usb-aansluitingen in verwerkt. Hakkens maakt hem al in drie kleuren, de vierde kleur mogen wij suggereren.

Die suggestie geef je door via Kickstarter, waar Plugbook vraagt om 45 duizend dollar om op te starten. Volgens Hakkens is hij de eerste Nederlanders die een product op Kickstarter heeft weten te krijgen. Maar wij weten dat de Grabbit van ontwerper Roy Gilsing ook op Kickstarter stond. Plugbook heeft nog een ruime maand om zijn gewenste bedrag bij elkaar te krijgen. Voor 20 dollar heb je zo'n Plugbook aangeschaft.

Dave Hakkens kun je kennen van zijn stofzuigende bal, pen om op te kauwen en terrazzovloer uit puin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van