Tech

Android Jelly Bean beschikbaar voor meerdere telefoonfabrikanten

16 mei 2012 15:46 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>Google gaat met verschillende fabrikanten in zee voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones en tablets.</strong></p> <p></p>

Tot nu toe werkte Google steeds samen met één hardware-maker voor de ontwikkeling van de Nexus. Die fabrikant kon de nieuwe versie van Android eerder inzien dan andere producenten. Onder de nieuwe plannen krijgen verscheidene fabrikanten al in een vroeg stadium toegang tot nieuwe Android-versies.

Door de koerswijziging zal Google nu mogelijk met vijf verschillende hardware-makers gaan samenwerken aan smartphones en tablets die zullen draaien op de nieuwe Android-versie Jelly Bean. De zoekgigant hoopt dat de nieuwe apparaten in november in de winkel zullen liggen, zo meldt The Wall Street Journal.

De oude manier van werken leidde meer dan eens tot scheve ogen bij de producenten die niet werden uitgekozen voor de productie van een ‘vlaggenschip’-Android-apparaat. Met de nieuwe strategie hoopt Google bovendien de zorgen weg te nemen bij smartphone- en tablet-fabrikanten die vrezen dat Motorola een voorkeursbehandeling zal krijgen vanwege de overname door Google.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van