Tech

Nederlandse films gratis op YouTube

17 mei 2012 14:02 Aangepast: 28 april 2018 20:11

<p><strong>YouTube biedt nu ook Nederlandse speelfilms aan. Filmdistributeur A-Film sloot een deal met Google over de gratis filmstreams.</strong></p>

A-Film meldde deze week in een persbericht dat het een contract heeft gesloten met Google over filmdistributie via YouTube. A-Film streamt op YouTube 20 speelfilms, zoals Amazones, Alles Stroomt, Ik Omhels Je Met Duizend Armen, Diep, Richting West, en First Mission.

De films zijn gratis te bekijken via het YouTube-kanaal van A-Film. Er zitten ook een aantal oudere Engelstalige titels tussen zoals Bend It Like Beckham, The Promotion en Youth In Revolt. De YouTube-streams vormen een concurrentie voor de Nederlandse filmstreamingdienst Ximon.nl, waar een film als Ik Omhels Je Met Duizend Armen alleen tegen betaling (3,50 euro) is te bekijken. Het aanbod bij Ximon is wel veel groter.

Vorige week startte A-Film ook met het aanbod van films via de iTunes Movies Store. Dat zijn actuelere titels die alleen tegen betaling zijn te streamen of te downloaden. Het gaat onder meer om Immortals, Limitless, Season of the Witch, De Heineken Ontvoering, Sonny Boy en Black Butterflies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van