Tech

Samsungs Spotify-concurrent van start

29 mei 2012 16:52 Aangepast: 28 april 2018 19:40

<p><strong>Samsung heeft in vijf Europese landen zijn muziekdienst Music Hub gelanceerd, een concurrent voor Spotify. Nederland volgt later dit jaar.</strong></p><p></p>

Samsungs Music Hub wordt eerst geïntroduceerd in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië bij de uitrol van de Galaxy S III, sinds vandaag ook in Nederland te koop. De muziekdienst komt later dit jaar naar andere Europese landen, waaronder Nederland, zo werd tijdens de lancering van de S III eerder deze maand toegezegd. Music Hub biedt tegen betaling toegang tot 19 miljoen liedjes, af te spelen via de browser of speciale apps.

De dienst kost 10 euro per maand en laat je onbeperkt liedjes luisteren. Ook zijn zelf gedownloade nummers automatisch te matchen met de database van Music Hub, waarna ze op vijf verschillende apparaten uit de cloud zijn te streamen. Dat lijkt op iTunes Match van Apple. De prijs van 10 euro per maand is gelijk aan die van de premium-abonnementen bij concurrenten als Spotify, Deezer en Sony Music Unlimited.

Er is nog veel werk aan de winkel voor Samsung. Voorlopig werkt Music Hub alleen op de S III, binnenkort komen daar de S II en de Galaxy Note bij. Ook zou het bedrijf werken aan apps voor andere platforms, maar die zijn er nu nog niet. Music Hub zou uiteindelijk ook beschikbaar komen op Samsungs Smart TV en aanverwante producten. Sony's Music Unlimited werkt bijvoorbeeld al op Android, iOS, web, Walkmans, Bravia-tv's, Playstation Vita en PS3.

Samsung staat tot nu toe niet bekend om zijn aanbod van content. De techniek van Music Hub wordt deels geleverd door het overgenomen mSpot, dat overigens zelf wel iOS-apps heeft. Samsung gaat meer 'cloud-entertainment' aanbieden op zijn Android-apparaten. Het Koreaanse bedrijf beloofde bij de presentatie van de Galaxy S III later dit jaar ook te starten met het streamen van films in de dienst Video Hub.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van