Tech

Google introduceert nieuwe hardware: de desktop Chromebox

30 mei 2012 11:14 Aangepast: 28 april 2018 19:40

<p><strong>Google introduceert een nieuwe Chromebook en de Chromebox, een desktop-pc met Chrome OS.</strong></p>

Nadat de nieuwe versie van Chrome OS onlangs al als download verscheen, heeft Google nu ook nieuwe hardware bekendgemaakt. Waren de eerste Chromebooks nog vrij trage laptops met weinig mogelijkheden, de nieuwe generatie is drie keer zo snel. En er komt ook een desktop-pc met Chrome OS op de markt, de Chromebox. Beide apparaten zijn gemaakt door Samsung.

De Chromebox werkt met een niet nader genoemde Intel-processor en heeft 4 gb geheugen en 6 usb-poorten. In de VS en het Verenigd Koninkrijk kost de Chromebox 329 dollar. De nieuwe Chromebook Series 5 550 heeft een 12,1 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Hij heeft eveneens 4 gb RAM en maar 2 usb-poorten. Er is ook een 3g-versie met een ingang voor een simkaart. De accuduur bedraagt zes uur. De 550 kost 449 dollar.

Wanneer de apparaten naar Nederland komen is nog niet duidelijk. De Chromebook was hier tot nu toe nauwelijks te koop, alleen bij de webshops van Coolblue vanaf 350 euro.

Chrome OS zelf is ook flink verbeterd. Het is bijvoorbeeld eindelijk mogelijk om de Chrome-browser ook niet fullscreen te gebruiken en zelf vensters op het scherm in te delen. Ook nieuw is een taakbalk aan de onderkant en is er een bureaublad om apps op te plaatsen. Inderdaad, het systeem is erg op Windows gaan lijken.

Verder is het nieuwe Google Drive ingevoerd als manier om bestanden op te slaan. Over enkele weken is het eindelijk ook mogelijk offline documenten te bekijken en bewerken. Google geeft uitleg over Chrome OS in dit filmpje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van