Ga naar de inhoud
Tech

Ondanks Apple's strenge app-beleid toch namaak apps in de App Store

<p><strong>Apple heeft de afgelopen dagen meerdere nep-apps goedgekeurd voor de App Store.</strong></p>

Controleurs van Apple's App Store laten ineens pijnlijke steekjes vallen. Afgelopen week verschenen twee nep-applicaties in de App Store. Allereerst dook de nepversie van de jailbreakapp Cydia op. Cydia is echter alleen op de iPhone te krijgen door het toestel zelf te jailbreaken. De nep-app, die 0,79 euro kostte, is door Apple pas tien dagen na de release uit de App Store verwijderd, afgelopen zaterdag.

Zaterdag verscheen ook de fake-app Microsoft Word 2012 voor 7,99 euro. De tekstverwerkingsapp is helemaal niet gemaakt door Microsoft maar door Super Racing Real Games. De app geeft ook niet de Microsoft Word-functies, terwijl de omschrijving wel zoiets belooft. Microsoft Word 2012 was zondagavond nog beschikbaar in de App Store.

Dit soort fake-applicaties is bedoeld om geld te verdienen aan foutjes van de Apple-medewerkers die apps moeten checken. De app-ontwikkelaars proberen achteloze surfers in de App Store op te lichten met wervende tekstjes. Het blijft aan te raden goed naar de recensies te kijken. Dat Apple misbruik van zulke bekende namen als Cydia en Microsoft Word toestaat geeft wel te denken.