Tech

Dag privacy: Paypal wil inzage in je bestanden bij filehosters

11 juli 2012 13:49 Aangepast: 28 april 2018 19:09

<p><strong>Paypal weigert betalingen aan grote filehosters als MediaFire en Putlocker als het geen inzicht krijgt in de geüploade bestanden.</strong></p>

Paypal is gestopt met het aanbieden van zijn betaaldiensten aan tientallen populaire filehostingsites, meldt Torrentfreak. Dat lijkt het bedrijf te doen uit angst voor gedoe over auteursrechten. Om als filehoster te worden toegelaten door Paypal moeten de sites nu voldoen aan een nieuwe reeks eisen. Volgens Torrentfreak zijn Paypals voorwaarden 'extreem streng en soms privacyschendend'.

Paypal zou inzicht in het soort bestanden dat gebruikers uploaden willen hebben. Volgens de Britse filehoster Putlocker gaat die eis veel te ver. "Ze willen toegang tot de backend om alle bestanden die worden geüpload in de gaten te houden en vervolgens eisen ze enkele van de bestanden op ter controle, ongeacht de privacy-instellingen van de gebruiker. Dit is een complete privacyschending", stelt Putlocker.

Het blokkeren van de populaire betaalmethode is een nieuwe dreun voor dit soort sites, nadat de juridische actie tegen MegaUpload een half jaar geleden ook al een grote tegenslag was. Een van de filehosters zegt tegen Torrentfreak dat sommige van deze sites 90 procent van hun betalingen via Paypal binnenkregen.

Vorig jaar scoorde Paypal als rapportcijfer een 3 in ons onderzoek naar de gebruiksvoorwaarden van populaire webdiensten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van