Ga naar de inhoud
Tech

Android gameconsole Ouya haalt 2 miljoen dollar op in 1 dag

<p><strong>De opensource console Ouya heeft in 24 uur een recordbedrag op Kickstarter opgehaald. Het zocht 950.000 dollar, het kreeg er meer dan 2 miljoen.</strong></p><p></p>

De goedkope Ouya-console lekte vorige week uit. De initiatiefnemers startten dinsdag met een Kickstarter-campagne om het product van de grond te krijgen. Het is een doorslaand succes, want al meer dan 2 miljoen is er in ruim een dag opgehaald. Update: inmiddels al 3 miljoen dollar! De Ouya plus controller kost maar 99 dollar. Er zijn er via Kickstarter meer dan 20 duizend te bestellen. In maart 2013 start de levering van de kleine spelcomputer.

Met nog 28 dagen te gaan voordat de campagne eindigt, zou hij zomaar geheel uitverkocht kunnen raken. De Ouya is hard op weg om zelfs het Kickstarter-record van 10 miljoen dollar van iPhone- en Android-horloge Pebble te verslaan.

De kubusvormige spelcomputer is ontworpen door de sterdesigner Yves Béhar, die eerder ook verantwoordelijk was voor Jawbone's Jambox en de One Laptop Per Child-laptops. Eigenaren kunnen zelf software schrijven en alle games worden gratis.

De specificaties zijn nu ook bekend. De Ouya werkt met een quad-core Tegra 3-processor - die ook in de smartphones HTC One X en de LG Optimus 4X HD zit. Hij heeft 1 GB RAM, 8 GB opslaggeheugen, 1080p resolutie, hdmi-poort, wifi, Bluetooth, usb, Android 4.0 en een draadloze controller met twee analoge joysticks, een d-pad, actieknoppen en een touchpad.