Tech

Piratenpartij kan volgens peiling de Kamer in

12 juli 2012 16:47 Aangepast: 28 april 2018 19:09

<p><strong>Bij de vorige verkiezingen scoorde de Piratenpartij nog bar slecht, maar inmiddels staan de piraten op 1 zetel in een peiling.</strong></p>

De Piratenpartij staat op 1 zetel in de peiling van EenVandaag. Dat is al een hele prestaties want de jonge partij behaalde bij de vorige verkiezingen nauwelijks stemmen. Donderdag presenteerde de Piratenpartij ook zijn verkiezingsprogramma. De partij is onder meer voor een open overheid en meer privacy.

Lijsttrekker Dirk Poot, eerder dit jaar nog spreker tijdens een Bright Night, wil dat de partij zich met meer bezighoudt dan 'downloaden'. Naast beperking van auteursrechten bepleit de partij bijvoorbeeld ook een hervorming van het patentsysteem en een betere beveiliging van opslag van persoonsgegevens.

Net als de succesvolle Duitse Piratenpartei willen de Nederlandse piraten ook het politieke bestel vernieuwen. ''Dichtgetimmerde coalitieakkoorden hebben het parlement gedegradeerd tot een applausmachine voor de regering'', staat er in het partijprogramma, dat ook als torrent is te downloaden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van