Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Rukken met designstukken

29 augustus 2012 15:57 Aangepast: 28 april 2018 18:07

<p><strong>Mannenspeeltje Tenga3D uit Japan wint als eerste sex toy een design award voor zijn looks.</strong></p><p></p>

Als we het over seks toys hebben, heeft 'aantrekkelijk' vooral betrekking op de functionaliteit. Voorheen betekende een aantrekkelijk uiterlijk bij een seksspeeltje vooral vleeskleurig silliconen, zwart rubber of parels. Het masturbatiehulpstuk Tenga 3D brengt daar verandering in. Het mannenspeeltje uit Japan wint als eerste een designprijs, de Duitse Red Dot Design Award. Terecht?

De Red Dot Award beloont producten voor esthetiek en functionaliteit. Over de functionaliteit van de Tenga kan ik als vrouw niks zeggen, maar er zijn diverse filmpjes waar je 18 voor moet zijn om ze te bekijken die je laten zien wat het effect is. De vorm is vernieuwend. Geen vleeskleur en ook geen ronde vormen of anatomische gelijkennis.

Tenga verbreekt de visuele relatie met menselijke seksorganen en maakt patronen en reliëfs als geometrische figuren. Zo bestaat Polygon uit driehoekjes, is Spiral bekleed met spiralen. Die zitten aan de buitenkant zoals je ziet. Voor gebruik draai je het hele spul binnenstebuiten zodat het reliëf aan de binnenkant terecht komt. En daarna keer je dat weer om, handig met schoonmaken. Een Tenga 3D kost 37 euro, of in de aanbieding voor 23 euro. Wie gaat het proberen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore