Tech

Een bijna overbodige gadget: de cassette to iPod converter

07 september 2012 13:44 Aangepast: 28 april 2018 18:07

<p><strong>The Cassette To iPod Converter ziet er uit als een walkman en digitaliseert cassetebandjes naar je iPhone of iPod Touch.</strong></p><p></p>

Jouw eerste woorden, dat ene bandje dat je altijd op weg naar Italië luisterde, die jongerenradioshow van jou en je vriendjes: er zijn nog vele herinneringen gevangen op cassettebandjes. Natuurlijk zijn er ontelbare manieren om deze te digitaliseren, maar zo stylisch als deze variant heb je ze nog niet eerder gezien.

The Cassette To iPod Converter ziet er uit als een lekker dikke walkman. Aan de ene kant plaatst je je iPhone of iPod, aan de andere kant je bandje. Met een gratis app zet je de audio gemakkelijk om in mp3. Wat het apparaat helaas mist is die plastic klem waarmee je ‘m onder je broekriem kan schuiven.

Met de converter is het ook mogelijk om de inhoud van de bandjes op je pc of mac te zetten, maar daarvoor koop je 'm natuurlijk niet. Voor 80 dollar heb je er eentje. Die twee dikke vertrouwde AA-batterijen moet je er zelf in doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore