Tech

Peugeot van papier (van binnen dan)

20 september 2012 13:15 Aangepast: 28 april 2018 18:07

<p><strong>Leren, stoffen of kunststof bekleding in de auto? De Hybride Onyx van peugeot heeft een interieur van oude kranten.</strong></p>

We gaan het dit keer gewoon niet hebben over het raceuiterlijk en de hybride motor van de conceptcar Onyx van Peugeot. Want deze keer zit het meest bijzondere in het interieur. Dat is gemaakt van oude kranten.

Licht grijs gemeleerd materiaal geeft het interieur strakke lijnen die ook aan de zakeljkheid van een maatpak doen denken. Vooral de achterwaarts gerichte blik in het interieur ziet er bijna uit als architectuur. Meer dan de vorm is het materiaal interessant: newspaperwood. Wij kennen het als kranthout, gemaakt van samengeperste overgebleven edities van nieuwsbladen en te verwerken als hout. Naast lettertjes op het vlak zie je bij de zaagsnedes zelfs lagen zitten, als de jaarringen van hout.

Zo ver is het gekomen sinds 2008. Toen spotten we Design Academy afstudeerder Mieke Meijer met haar kranthout op de Dutch Design Week. Met designlabel Vij5 zijn er diverse meubels van kranthout gemaakt. Dit is de eerste keer dat het hout in een auto verwerkt wordt. De Peugeot is voor het eerst te zien op de Paris Motor Show op 29 september.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van