Tech

Samsung Galaxy Note II is zeer gewild

26 november 2012 13:34 Aangepast: 28 april 2018 17:05

<p><strong>De verkoop van Samsungs Galaxy Note II loopt als een speer. In minder dan twee maanden verkocht Samsung maar liefst 5 miljoen toestellen.</strong></p>

Een jaar of twee geleden wist eigenlijk nog niemand wat het ideale formaat voor een smartphone of een tablet was. Apple koos een simpele strategie; één formaat iPhone en één formaat iPad. Ondertussen biedt Apple nu ook de kleinere 7,9 inch iPad mini aan.

Waarschijnlijk hielden ze Samsung nauwlettend in de gaten, dat koos ervoor om de markt te overspoelen met smartphones en tablets in de maten klein, midden en groot. Dankzij deze strategie ontdekte Samsung dat er ook vraag was naar een hybride, de zogeheten phablet waar de smartphone de tablet tegenkomt.

Het resultaat was de Galaxy Note met zijn 5,3 inch scherm. De Note bood een aanzienlijk groter scherm dan de gemiddelde smartphone terwijl deze toch nog in één hand en een jaszak pastte. De eerste generatie Note bleek een gat in de markt. De eerste Note verkocht 10 miljoen keer in de eerste negen maanden.

De Note II met zijn 5,5 inch scherm lijkt het nog beter te doen. In de eerste 37 dagen verkocht Samsung 3 miljoen exemplaren. Sinds 2 november zijn daar nog eens 2 miljoen exemplaren bijgekomen en in totaal heeft de Note II nu de 5 miljoen gepasseerd. Indrukwekkende cijfers voor een uniek formaat dat niet voor iedereen is weggelegd. Samsung is goed op weg de gehoopte 20 miljoen verkochte exemplaren te halen. Overigens is het formaat van de Galaxy S III smartphone nog wel populairder; die ging in een half jaar tijd maar liefst 30 miljoen keer over de toonbank.

Afgelopen weekeinde voegde Apple de Note toe aan de patentrechtzaak tegen Samsung.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van