Ga naar de inhoud
Tech

UPC blijft maar fouten in Horizon-mediabox patchen

<p><strong>UPC komt met de ene na de andere patch voor de Horizon-mediabox, maar op de grote update is het nog wachten.</strong></p><p></p>

Kabelbedrijf UPC geeft maandag opnieuw een nieuwe firmware-versie voor zijn Horizon-mediabox vrij. De nieuwe settopbox wordt al sinds de introductie geplaagd door softwareproblemen en een gebrekkig ontworpen interface, die vrij traag werkt. Ook de installatie gaat niet altijd vlekkeloos, zoals David in de uitpakparty demonstreerde.

De nieuwe firmware is een patchversie die kleinere problemen fixt, zoals foutmeldingen die vaak voorkomen, waardoor een paar tv-zenders niet zijn te bekijken. De nieuwe firmware voorkomt volgens TotaalTV ook dat de melding 'ongeldig zendernummer' regelmatig in beeld komt. De firmware installeert zichzelf automatisch als de Horizon-mediabox op standby staat.

Op de Horizon-box kwam veel kritiek. UPC beloofde verbeteringen, maar tot nu toe zijn de firmware-updates slechts relatief kleine patches. Een grote update moet de komende weken beschikbaar komen, al beloofde UPC die in november. Ergens in het eerste kwartaal van 2013 volgt een tweede grote update.

UPC's nieuwe mediabox is gemaakt door Samsung en dient als centrale mediahub in de huiskamer. De settopbox heeft een 500 gb dvr, zes tv-tuners, internet-ondersteuning en enkele apps. Ook kan hij via dlna multimedia streamen en kan je live tv kijken op mobiele apparaten.