Tech

Weet waar je online winkelt met WebWinkelChecker

30 november 2012 15:43 Aangepast: 28 april 2018 16:34

<p><strong>WebWinkelChecker laat met een gele balk in je browser zien of een webwinkel betrouwbaar is.</strong></p><p><strong></strong></p>

De webwinkels gaan de komende maand door de winterse feestdagen weer overuren draaien. Maar hoe weet je of een webwinkel wel betrouwbaar is als je niet bij Bol, Coolbue of Wehkamp bestelt? Thijs Suijten ontwikkelde een speciale plug-in voor Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer die direct laat zien of je bij een webwinkel veilig kunt bestellen of dat je toch even verder moet kijken.

Suijten heeft zelf vaker negatieve ervaringen met webwinkels gehad. 'Dan bestelde ik een product en kreeg ik uiteindelijk niets geleverd. Toen ik achteraf ging zoeken, waren er meerderen die over de betreffende webwinkel klaagden. Dat zette mij aan het denken: waarom kan het checken van webwinkels niet gemakkelijker?' Het antwoord op deze vraag is de plug-in WebWinkelChecker, die gratis met vrijwel elke browser te installeren is.

WebWinkelChecker laat onder andere zien welke beoordelingen en keurmerken een webwinkel heeft. Als er ooit met een keurmerk is gesjoemeld, laat de plug-in dit ook weten. WebWinkelChecker geeft je zelfs een melding als een webwinkel failliet is verklaard. Als er niets te melden valt (zoals bij een normale website als Gmail), is de balk onzichtbaar. Mocht dit bij een webwinkel het geval zijn: surf dan vooral lekker verder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van