Tech

17-jarige houdt 20.000 twitteraars een spiegel voor

14 december 2012 15:29 Aangepast: 28 april 2018 16:34

<p><strong>Scholier Damiaan Reijnaers maakte een nep-app voor Twitter zodat hij gisteren namens 20.000 mensen een tweet kon sturen.</strong></p>

Geef apps niet zomaar toestemming tot je Twitter-account. Dat is de boodschap van een 17-jarige scholier Damiaan Reijnaers uit Roosendaal. Hij kreeg via een neppe applicatie toegang om tweets te sturen met meer dan 20.000 accounts.

"Ik heb gisterenavond in een uurtje een simpele site gemaakt, waarop je kon inloggen met je Twitter-account. Dan zou je zogenaamd kunnen zien wie je beste vriend was", zegt hij tegen NOSop3. Daar regeerden twitteraars massaal op en gaven de applicatie vrolijk toestemming om namens hen berichten te sturen. "Mensen lezen het niet eens", zegt Damiaan. "Ze geven gewoon hun gegevens."

Gisterenmiddag stuurde hij in een keer met meer dan 20.000 verschillende Twitter-accounts deze tweet de lucht in: "Hoe slecht gaan mensen met hun Twitter-account om... groetjes, Damiaan Reijnaers." Daarmee haalde hij naast NOSop3 ook GeenStijl.nl en Omroep Brabant (foto).

Damiaan belooft niks met de gegevens te doen. Op de originele site pasjijbijmij.co.nr is alleen nog deze tekst te lezen: "Het is grappig geweest. Al zijn jullie het daar helaas niet allemaal over eens. Mijn doel is behaald, morgen Facebook. Grapje."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore