Tech

Muziekdienst Deezer begonnen met gratis versie

20 december 2012 14:31 Aangepast: 28 april 2018 16:34

<p><strong>De gratis versie van muziekdienst Deezer is vandaag gestart, ook in Nederland. Het eerste jaar is er geen luisterlimiet.</strong></p><p></p>

Muziekdienst Deezer had tot nu toe één nadeel ten opzichte van de grote concurrent Spotify: het ontbreken van een gratis versie. Maar het Franse bedrijf is daar donderdag mee gestart, nadat het in oktober was aangekondigd. Ruim 20 miljoen liedjes zijn met af en toe reclame het eerste jaar onbeperkt te streamen. Na een jaar wordt de luisterlimiet van de gratis versie beperkt tot slechts twee uur per maand. De betaalde versie heeft geen reclame.

Dit 'freemium-model' is een nieuwe manier waarop Deezer de strijd met Spotify opvoert. Deezer heeft nu zo'n drie miljoen betalende gebruikers, twee miljoen minder dan Spotify. Maar Deezer is wel in veel meer landen actief, vanaf nu 150 in totaal, terwijl Spotify maar in 17 landen beschikbaar is. Deezer laat voorlopig de VS links liggen en richt zich op alle andere gebieden ter wereld. Spotify's tegenzet was het recent lanceren van een webversie die in de browser werkt, net als Deezer. In totaal heeft Deezer 26 miljoen gebruikers wereldwijd.

Volgens Deezer valt met de gratis versie weinig te verdienen, ook al zijn er reclame-inkomsten, maar gebruikt de site het vooral als een manier om nieuwe klanten binnen te halen. Binnenkort start Deezer ook met een affiliatie-systeem, dat artiesten of bedrijven beloont voor het aanbrengen van nieuwe abonnees. Dat moet een stimulans zijn voor muzikanten om Deezer te gaan promoten onder hun fans.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van