Tech

App wil kraanwater in de horeca stimuleren

14 januari 2013 17:04 Aangepast: 28 april 2018 16:03

<p><strong>KRNWTR wil met crowdfunding een app ontwikkelen die laat zien welke horecazaken kraanwater schenken en welke niet.</strong></p><p></p>

Het is in veel landen de normaalste zaak van de wereld: horecazaken die een karaf kraanwater bij de lunch of het avondeten serveren. In Nederland is dat echter lang niet het geval. KRNWTR is daarom een alleraardigst initiatief dat kraanwater in de horeca op de kaart wil zetten. De app moet hier een grote rol in gaan spelen: je kunt horecaondernemers belonen als ze kraanwater schenken en alle andere zaken die dit niet doen door een negatieve beoordeling over halen.

De initiatiefnemers van de KRNWTR-app proberen de app geheel via crowdfunding te financieren. Je steentje bijdragen kan tot 1 maart. "Om het laagdrempelig te houden, kun je al vanaf 2,50 euro investeren", aldus Tetsuro Miyazaki van KRNWTR. "De app valt of staat met het aantal gebruikers en crowdfunding is de perfecte tool om mensen bij ons project te betrekken." Hoe meer je investeert, hoe groter de beloning. Zo kun je onder andere een tiendelig kaartenset (om een feedbackkaart aan de horecaondernemer te geven) of KRNWTR-karaf ontvangen.

De functies van de app zijn even simpel als doeltreffend. Als je in een horecazaak bent geweest, kun je aangeven of je kraanwater direct (groen), met tegenzin (oranje) of helemaal niet (rood) hebt gekregen. Een horecazaak toevoegen is mogelijk via de gps van je smartphone en je kunt ook informatie aan bestaande horecazaken toevoegen. Op de website van KRNWTR staat al een overzicht van meer dan 1400 kraanwatervriendelijke horecaondernemingen.

KRNWTR verdient zelf niets aan het crowdfundingproject. Alles gaat direct naar de ontwikkeling en bijbehorende kosten van de app. Als er meer is opgehaald dan het vooraf bepaalde doel, worden er van dat bedrag nieuwe functies aan de app toegevoegd.

Als de doelstelling wordt behaald, is de KRNWTR-app vanaf 22 maart (wereldwaterdag) voor verschillende mobiele platformen te downloaden. Spa duimt alvast dat KRNWTR het (bijna) niet gaat halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van