Tech

Langverwachte iPhone-app Mailbox biedt snoozefunctie voor mail

23 januari 2013 14:08 Aangepast: 28 april 2018 16:03

<p><strong>Je zou Mailbox voor iOS de spirituele opvolger van Sparrow kunnen noemen. De hype is in ieder geval minstens zo groot.</strong></p>

Een app lanceer je vandaag de dag niet meer zomaar stilzwijgend. Nee, daar bouw je een goed doordachte hype omheen, met een teaser-site en een trailer die de app in al zijn glorie laat zien. Mailbox is een app die het precies zo aanpakt, en nog een stapje verder gaat. Wie Mailbox bij lancering graag wil gebruiken, moet namelijk op de wachtlijst.

Mailbox is een nog te verschijnen mail-app voor de iPhone. In eerste instantie ondersteunt de app alleen Gmail, net als het gevierde Sparrow bij versie 1. Mailbox onderscheidt zich door van je inbox een todo list te maken. Gelezen mailtjes vink je met een veeg af, ongewenste mail gooi je weg door iets verder te vegen. Maar de echte truc is de veeg vanaf de andere kant. Daarmee snooze je als het ware een mailtje. De app schotelt je hte mailtje weer voor wanneer je wilt: later op de dag, 's avonds, de volgende dag, in het weekend, etc. Je kunt ook een specifiek moment uitkiezen of, als je lef hebt, kiezen voor de optie 'ooit'.

Mailbox doet dit zodat je inbox altijd alleen mail toont die op dat moment van belang is. Het zou weleens het gouden ei kunnen zijn in de zoektocht naar Inbox Zero; ontsnappen aan de sluimerende druk van een overvolle inbox. Nog een manier waarop Mailbox de ervaring prettig wil maken: ze comprimeren je mail op hun servers. Zo zijn berichtjes kleiner, is de app sneller en krijg je een push-bericht bij nieuwe mail. Dat maakt waarschijnlijk dat het prettig werkt, maar het maakt ook een wachtlijst noodzakelijk.

Wie Mailbox dus zo snel mogelijk na verschijning in de App Store wil gebruiken, moet nu al een mobiel telefoonnummer achterlaten. Een Nederlands nummer werkt ook gewoon. Je krijgt dan een sms'je met een nummer, waarmee je de app te zijner tijd activeert. Je krijgt dan ook te zien hoeveel wachtenden je nog voor je hebt. De ontwikkelaars zijn van plan Mailbox altijd op een bepaalde manier gratis te houden, maar op termijn ook premium-functies voor betalende gebruikers toe te voegen. De noemen diensten als Dropbox en Evernote als voorbeeld.

Mailbox verschijnt ergens 'de komende weken'. Heb je zin om nu je mail al in een todo list om te toveren, zou je ook kunnen kijken naar Taskbox of Seed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van