Tech

SpinAwards Jong Talent: Moet ik rennen voor de trein?

13 februari 2013 10:19 Aangepast: 28 april 2018 15:32

<p><strong>Op de Hogeschool van Amsterdam vond de eerste voorronde van SpinAwards Jong Talent plaats. Conclusie: apps scoren goed.</strong></p>

Tijdens elke voorronde worden door de juryleden twee winnaars gekozen, die beide door gaan naar de SpinAwards Inspiration Days op 26 en 27 maart 2013 waarbij ze kans maken op een gouden SpinAward. Aan de jury de taak om de cases te beoordelen op onder andere creativiteit, onderscheidend vermogen, potentieel en mate van inspiratie.

De case ‘Moet ik rennen?’ gepresenteerd door Mariëlle Rijkenberg, was de eerste die van de jury door mocht naar de volgende ronde. Erger je je soms ook aan het feit dat je niet weet of het nog zin heeft om te rennen voor je trein? Je komt net aan op het station, maar je weet nog niet zeker of je trein er al is. Wie weet is hij wel vertraagd en ren je straks voor niets... Wat je op zo'n moment wil weten is simpelweg: wanneer en waar vertrekt mijn trein?

Met de mobiele applicatie 'Moet ik rennen?' weet je precies waar je aan toe bent! De app maakt gebruik van realtime NS-data en toont je exact hoeveel tijd er nog is, voordat jouw eerstvolgende trein vertrekt. Eventuele vertragingen en spoorwijzigingen worden daarbij ook doorgevoerd. Mocht je toch een trein later willen nemen, dan kun je een menu uitschuiven met daar een overzicht van alternatieve reisopties. Simpel, maar erg effectief!

Ook de case ‘Familiefoto’ gepresenteerd door Deborah Schrijver, werd door de jury doorgestuurd naar de Inspiration Days. De interactieve fotolijst van "Familiefoto" kan bij een zelfstandig wonende ouder geplaatst worden en is op afstand bereikbaar via web, mobiel of tablet. Hierdoor kunnen familieleden of vrienden op afstand berichten en/of foto's versturen naar de interactieve fotolijst. Zodra deze verschijnt op de fotolijst, kunnen ouderen een gesproken bericht terugsturen, waardoor sociale interactie gestimuleerd wordt.

Nadat een familielid een gesproken bericht ontvangt, krijgt zij een vraag die inspeelt op hoe het met de ander gaat. Met deze gegevens kunnen medewerkers in de gaten houden hoe het met de senior gaat, zonder de privacy te schenden, want berichten en foto's zijn niet direct in te zien door deze medewerkers.

Tot slot. Na een enthousiaste discussie tussen de juryleden werd besloten een wildcard weg te geven aan de case ‘Houdbaar’. Gekochte producten kunnen ingevoerd worden in de app door barcodes te scannen op het product of kassabon. De app geeft informatie over hoe lang eten houdbaar is. En gaat nog verder. De app "Houdbaar" genereert ook recepten met de ingrediënten die je op dat moment in huis hebt. En zo vergeet je die broccoli achterin de koelkast niet op te maken. Ook geeft de app extra ingrediënten die kunnen worden toegevoegd aan recepten, deze producten worden direct geplaatst op de boodschappenlijst. Kortom een concept om geld te besparen en nog beter voor het milieu ook.

Twee genomineerden en een wildcard, een mooi resultaat voor de eerste voorronde van SpinAwards Jong Talent editie 2013. Naast de genomineerden heeft de jury de mogelijkheid om een of meerdere wildcards uit te delen. Vrijdag 22 februari worden gekozen wildcards op de Facebook pagina van SpinAwards geplaatst en kunnen fans vervolgens stemmen op hun favoriete case. De twee concepten met de meeste likes gaan alsnog door naar de SpinAwards Inspiration Days.

De andere voorrondes zijn op:
13 februari: Christelijke Hogeschool Windesheim, Zwolle
14 februari: Willem de Kooning Academie, Rotterdam
20 februari: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Arnhem
21 februari: Avans Hogescholen Den Bosch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van