Tech

Ben jij belangrijk genoeg voor Twitter?

15 februari 2013 14:59 Aangepast: 28 april 2018 15:32

<p><strong>Let goed op wat je tweet: Twitter gaat alle tweets op waarde beoordelen, van verwaarloosbaar tot belangrijk.</strong></p><p></p>

Nadat Twitter eerder gesponsorde tweets introduceerde, gaat de berichtendienst van 140 tekens nu ook alle tweets op waarde beoordelen. Deze beoordeling wordt aan de publieke metadata van tweets gekoppeld en kan via een nieuwe API van Twitter worden bereikt. Dit moet ontwikkelaars helpen door de bomen het bos weer te zien en tweets beter te filteren.

Tweets krijgen waarschijnlijk aanduidingen als 'verwaarloosbaar', 'laag' en 'medium' en de term 'belangrijk' wordt later geïntroduceerd. Het is nog niet precies duidelijk hoe tweets beoordeeld gaan worden, maar Twitters Arne Roomann-Kurrik meldt dat belangrijke tweets vergelijkbaar zijn met de huidige top tweets van het sociale netwerk. Dit duidt erop dat belangrijke tweets veel reacties moeten krijgen, vaak geretweet worden en dat degene die de tweet stuurt veel volgers heeft.

Met deze nieuwe metadata kunnen ontwikkelaars efficiënter gebruikmaken van de massa tweets die elke minuut worden geplaatst. De rangschikking van tweets wordt hierdoor duidelijker en als een gebruiker naar tweets over een bepaald onderwerp zoekt, zouden de zoekresultaten relevanter moeten zijn. De nieuwe API is vanaf 20 februari beschikbaar.

Niet iedereen is echter blij met de beoordeling van tweets. Sommigen noemen het discriminatie en beledigend, anderen zijn van mening dat de nieuwe metadata te veel naar commercialisering riekt. Twee dingen zijn zeker: Twitter neigt steeds meer de kant van Facebook op te gaan en de rol van de normale Twitter-gebruiker (de meesten van ons) wordt steeds kleiner, terwijl de invloed van merken en bekende personen steeds groter wordt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van