Tech

Nieuwe design-tv Philips is een grote glasplaat

14 maart 2013 13:48 Aangepast: 28 april 2018 15:01

<p><strong>Philips heeft een nieuwe design-tv gepresenteerd die uit een groot stuk glas bestaat dat in kleur afloopt van zwart naar transparant.</strong></p><p></p>

TP Vision, het samenwerkingsverband tussen het Taiwanese TPV en Philips, heeft donderdag in Amsterdam een nieuwe DesignLine-tv gedemonstreerd. De tv heeft geen voet en geen zichtbaar frame. Het is slechts een stuk glas dat tegen een muur leunt of eraan hangt. Het glaspaneel loopt waar het scherm ophoudt over van zwart naar transparant. Die gradient is gedrukt op het glas.

Het ontwerp verbergt volgens Philips als het ware de tv in het interieur als hij uit staat. Maar eigenlijk valt zo'n mooi ontwerp juist op, vergeleken met alle huiskamers met een normaal lcd-scherm. De tv staat in een hoek van 0 tot 10 graden op het glaspaneel, zonder voet, waarbij hij wel aan de muur moet worden bevestigd. Hij is ook gewoon aan de wand op te hangen.

Wat opvalt in een omgeving met veel ramen en inval van zonlicht is dat de glasplaat voor veel spiegeling zorgt. Dat is een concessie die je moet doen als je van dit design houdt. In een donkere omgeving heeft de tv veel minder last van spiegeling. De tv beschikt ook over Ambilight: led-lampjes die vanaf de zij- en bovenkant meekleuren met het beeld op tv.

De DesignLine-tv's beschikken ook over nieuwe draadloze streamingfeatures, zoals Miracast, waarmee je het beeld van smartphone of laptops kunt dupliceren op de tv, net als met AirPlay Mirroring. De eerste Android-smartphones van Samsung, Sony en LG ondersteunen Miracast al. De Philips-tv kan via een iOS- of Android-app ook tv-zenders streamen naar smartphone en tablet. Ook levert Philips een afstandsbediening met motion control mee.

De Design Line krijgt voorlopig twee versies: 46 en 55 inch. De tv's kosten respectievelijk 2199 en 2999 euro en zijn vanaf eind mei te koop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van