Tech

Scheepsrecht met elektrische Volkswagen Up?

25 maart 2013 11:31 Aangepast: 28 april 2018 15:01

<p><strong>Volkswagen belooft een elektrische Up. De kleinste VW moet 150 kilometer op zijn accu kunnen rijden. </strong></p><p></p>

Volkswagen showt al jarenlang allerlei elektrische en hybride conceptauto's. De Golf van het vorige model zou er als hybride komen. In Frankfurt stond de Nils. Maar in productie nemen kwam er meestal niet van. Inmiddels wordt er voorzichtig wat met de hybrides gedaan, maar een full electric was er nog niet. Met de e-Up! moet daar verandering in komen.

Een e-Up! op een lithiumbatterij kan je 150 kilometer ver brengen, als hij op de markt zou komen. Zet je eigen auto echter nog niet op Marktplaats. De superzuinige Volkswagen XL1 komt dan weliswaar "in productie", meer dan 250 worden er niet gebouwd. Saillant detail: de Up! werd op de autoshow in Frankfurt in 2010 al geshowed als elektrische auto. Eenmaal in de showroom was deze variant echter voorlopig weer geschrapt.

Wat de e-Up! gaat kosten, wanneer hij definitief beschikbaar zal zijn (ergens in 2014), en of er een gelimiteerd aantal zal komen of niet, horen we waarschijnlijk eind van dit jaar op de autobeurs in Frankfurt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van