Tech

Mogelijk gebogen scherm in nieuwe iPhone

30 maart 2013 10:33 Aangepast: 28 april 2018 15:01

<p><strong>Apple werkt aan een iPhone-prototype met een gebogen scherm, waardoor er extra ruimte is voor icoontjes aan de zijkanten.</strong></p>

Uit een donderdag uitgelekte patentaanvraag van Apple blijkt dat het bedrijf werkt aan iPhone met een scherm dat helemaal rondom loopt. Dankzij een nieuwe type buigzaam amoled-scherm ontstaat er meer schermoppervlak, dat is te gebruiken voor een extra rij icoontjes. De patentaanvraag toont icoontjes voor onder meer berichten, adresboek, instellingen en de App Store, dus het nieuwe scherm lijkt bedoeld voor de iPhone.

Het toestel zou helemaal van glas gemaakt zijn en meerdere ontwerpen die Apple toont hebben in meer of mindere mate cilinderachtige vormen. De smartphone werkt volgens de patentaanvraag ook met gezichtsherkenning. Niet alle techniek in Apple's patentaanvragen leidt ook werkelijk tot producten, dus het is afwachten of en wanneer de iPhone met rondom doorlopend scherm er komt.

Apple is niet de enige die aan dit soort buigbare of gebogen schermen werkt. Ook Samsung heeft meerdere prototypes, waaronder een oled-testtoestel dat enigszins lijkt op dit Apple-patent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van