Tech

'Redesign onder Jony Ive vertraagt iOS 7'

03 april 2013 13:36 Aangepast: 28 april 2018 15:01

<p><strong>Het herontwerp onder leiding van Apple-designer Jony Ive zorgt voor vertraging voor iOS 7.</strong></p>

Apple-insider John Gruber, die het vaak bij het rechte eind heeft rond Apple-geruchten, stelt dat iOS 7 is vertraagd vanwege het redesign dat Apple's bekende ontwerper Jonathan Ive wil doorvoeren. Ive werd de baas over iOS, nadat voorganger Scott Forstall werd ontslagen na het Maps-debacle. Ive is nu verantwoordelijk voor het softwaredesign van alle systemen en hij zou een simpeler ogend iOS voorstaan.

De vertraging zou zelfs zo ver zijn opgelopen dat een deel van het OS X 10.9-team is ingezet om het iOS-team te helpen. Dat duidt op flinke veranderingen in het design van iOS 7. Ive houdt meer van minimalistisch design dan Forstall, die voorstander is van een meer decoratieve stijl, met bijvoorbeeld icoontjes van voorwerpen die een functie moeten uitbeelden. Dat komt steeds meer archaïsch over.

In maart schreef de Wall Street Journal ook al dat Ive zou pleiten voor een iOS met een zogenaamd ‘flat design’, het tegenovergestelde van skeuomorphism. De veranderingen zouden echter volgens bronnen van de krant 'conservatief' zijn. Of Apple door de vertraging ook de introductie van een nieuwe iPhone uitstelt, is niet duidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van