Tech

Teufel laat je muziek streamen over je oude hifi-set

03 april 2013 16:59 Aangepast: 28 april 2018 15:01

<p><strong>De Berlijnse Teufel heeft een wifi-mediaspeler die je muziekcollectie naar je oude hifi-set streamt.</strong></p>

Voor wie nog een vertrouwde hifi-set met goede boxen heeft staan, is de nieuwe netwerkspeler Raumfeld Connector 2 van de Duitse fabrikant Teufel een manier om muziek te streamen naar de oude audio-apparatuur. Het apparaat heeft ingebouwde wifi en werkt als een 'universal plug and play'-server. Daarmee kan je muziekbestanden streamen, onder meer te bedienen via een smartphone-app (iOS en Android).

De netwerkspeler ondersteunt behalve de gebruikelijke audioformaten ook het hoge kwaliteit 'lossless' audioformaat FLAC. Hij streamt ook tienduizenden internetradiozenders. De Raumfeld Connector heeft een dac-chip die zorgt voor een degelijke geluidskwaliteit. Het apparaat heeft een analoge line-in- en -uitgang, een digitale Toslink-aansluiting en een usb-poort. De adviesprijs is 200 euro.

Natuurlijk zijn er ook tal van andere oplossingen om binnenshuis via het draadloze netwerk muziek naar je stereo-installatie te streamen, zoals de Sonos Connect (349 euro) of binnenkort de Pure Jongo A2 (120 euro). De goedkoopste oplossing voor streamen van muziek vanaf Android-apparaten naar je hifiset is door de Raspberry Pi (25 dollar) als streamingserver te gebruiken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van