Tech

Big Brother iPhone-case herkent je via biometrie

10 april 2013 14:03 Aangepast: 28 april 2018 14:30

<p><strong>Een nieuwe biometrische iPhone-case is door overheden te gebruiken om je te herkennen aan je gezicht, oog of vingerafdruk.</strong></p>

Fabrikant AOptix heeft een nieuwe case voor iPhone 4/4S gemaakt die personen kan herkennen op basis van gezichten, irisen, vingerafdrukken en stemmen. Het bedrijf claimt dat dit de meest draagbare oplossing is voor biometrische herkenning. De bijbehorende Stratus-app is niet bepaald goedkoop. Hij kost 199 dollar.

AOptix heeft volgens Wired een contract van 3 miljoen dollar gescoord bij de Amerikaanse Defensie. De Amerikaanse autoriteiten zouden met deze technologie overal personen kunnen identificeren op basis van biometrische kenmerken. De VS heeft immers al een gigantische database met gezichten en vingerafdrukken, ook van buitenlanders, omdat iedereen die het land binnengaat eerst langs de iris- en vingerafdrukscanner moet.

Gezichtsherkenning met de app van AOptix is mogelijk door de iPhone met case op 30 centimeter afstand te houden en gebruikt gewoon de camera in de telefoon. De vingerafdrukscanner zit in de case ingebouwd. Straks kan je dus op straat als je door oom agent wordt aangehouden wegens fietsen zonder licht ook geen verzonnen naam en adres meer opgeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van