Ga naar de inhoud
Tech

Openklapper als instapper

<p><strong>Voorkom platgetrapte hielen in je schoenen met Bend-it van Inge Kuipers.</strong></p><p></p>

Fijne schoenen geven steun waar nodig en sluiten precies om je voet. Om dat voor elkaar te krijgen zijn stevige hielen en vetersluitingen de ideale middelen. Maar als je 's avonds snel je schoenen uit wil schoppen heb je niet zo'n zin om netjes de veters los te pulken, en trap je die schoenen dus maar uit. Niet bevorderlijk voor de hielen.

Inge Kuipers begrijpt dat. Haar Bend-It systeem geeft easy acces in je schoenen. De truuk zit in de zool. Net voor de hak heeft ze een sleuf aangebracht waardoor de zool kan buigen. Zo klapt de hak inclusief hiel naar beneden open waardoor je zo je schoen in kunt schuiven. Of eruit. De schoen past zich aan, niet de voet. Ongeveer zoals een skischoen uit de jaren 80, waarbij je de achterkant weg kon klapppen. Dit instapmodel vraagt wel een andere bovenschoen dan we gewend zijn. Kuiper maakte in het leren bovenwerk ruimte die door de veters als een harmonica bij elkaar gehouden wordt.

Bend It maakt deel uit van Linking Process, de door Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe) gecureerde tentoonstelling waarin werk van afstudeerders aan de Design Academy de ontwerpgeschiedenis laten zien. De expo was te zien in Milaan op de meubelbeurs in Ventura Lambrate.