Tech

Crowdpleaser: 19e eeuwse schetsgadget

10 mei 2013 18:02 Aangepast: 28 april 2018 13:59

<p><strong>In 1806 werd de Camera Lucida gepatenteerd. Daarmee kon je zowel je schetspapier als je model zien. Nu is hij terug op Kickstarter.</strong></p><p></p>

Dat ze in 1806 ook niet op hun achterhoofd gevallen waren, is te zien aan het ontwerp van de Camera Lucida. Een vernuftig systeem waarmee je een model kon overtrekken. Maar de Lucida verdween uit de schappen en was alleen nog voor de echte liefhebber voor honderden dollars op Ebay te koop.

De Kickstarter-campagne NeoLucida brengt deze mooie techniek weer terug naar deze tijd. Het superlichte model maakt gebruik van exact dezelfde techniek als zijn 200 jaar oude voorganger, zoals de video laat zien. Ook is het te gebruiken als camerastandaard, maar dat is natuurlijk veel minder cool.

Dan nog even het succesverhaal: in 3 dagen haalden de initiatiefnemers bijna 100.000 dollar op, 7 keer zoveel als hun doel. De gadget ging de deur uit voor 30 dollar, maar is nu uitverkocht. Voor de snelle backer met de grote beurs is er nog een tickets voor een NeoLucida Workshop beschikbaar. De 3.500 dollar die je daarvoor betaalt, zal vast inclusief een exemplaar zijn.

Voor de verdrietige achter-het-netvisser: de iPad-app Morpholio Trace kan ongeveer hetzelfde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van