Tech

Specificaties eerlijke FairPhone bekend gemaakt

15 mei 2013 15:56 Aangepast: 28 april 2018 13:59

<p><strong>De FairPhone mag dan wel met respect voor mens en milieu gemaakt zijn, op componenten is niet bezuinigd.</strong></p>

Zo krijgt het toestel een 1,2 Ghz Quadcore processor van het Chinese MediaTek, bijgestaan door 1 gb werkgeheugen. Het scherm is 4,3 inch en heeft een resolutie van 960x540 pixels. De FairPhone krijgt 16 gb opslagruimte, dat met sd-kaartjes is uit te breiden. Ook biedt het toestel met verwisselbare batterij ruimte aan twee simkaarten. Zo hoeven mensen niet verspillend twee telefoons bij zich te dragen.

Met een gewicht van 165 gram en een dikte van 9,8 millimeter ligt de FairPhone behoorlijk in lijn met andere middenklasse smartphones. Ook de camera's vallen met 8 megapixel achter en 1,3 megapixel voor bepaald niet tegen. Een kompas en gyroscoop heeft het toestel niet, een lichtmeter dan weer wel; ook die werkt energiebesparend.

Er geldt nog steeds een minimum aantal van 5000 verkochte exemplaren voordat de FairPhone in productie gaat. Op moment van schrijven zijn er zo'n 1500 FairPhones à 325 euro verkocht. De fabricage van de telefoon wordt gedaan door het Chinese A’HONG. De mensen achter FairPhone kwamen na een lange zoektocht terecht bij deze fabrikant, die bovengemiddeld veel in eigen huis doet.

Zo kan FairPhone beter garanderen dat de gebruikte componenten en hulpmiddelen wel eerlijk zijn geproduceerd en gekocht. Om ook een eerlijke herkomst van zulke grondstoffen te garanderen reisde FairPhone de halve wereld over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van