Tech

Crowdpleaser: Hoofdband helpt je beter concentreren

17 mei 2013 10:52 Aangepast: 28 april 2018 13:59

<p><strong>Met Melon om je hoofd weet je precies hoe gefocust je bent. Ook geeft de hoofdband tips.</strong></p>

Je kent het wel. Ben je nog even de laatste informatie aan het opzoeken over een hoofdband die je focus meet voordat je er een blog over publiceert, raak je online de weg kwijt, om een uur later geïrriteerd op te merken dat je die blog nog steeds niet afgemaakt hebt.

De hoofdband Melon meet je focus. Via een applicatie op je iPhone zie je je huidige focus en kan je de focus van een tijdsperiode opnemen. En dat is niet alleen handig tijdens het werken, maar ook bij concentratiesporten zoals yoga.

Melon meet met drie elektrodes, waarvan de belangrijkste op het voorhoofd rust, bekend als de regio FP1. De hersenactiviteit die de band opvangt, zendt het via bluetooth naar je Android- of iOS-smartphone.

Een andere mooie functionaliteit is dat Melon met je mee denkt. Als je in een te diepe focusdip zit, krijg je tips zoals 'adem vijf keer diep in'. Daarnaast leert de app patronen herkennen. 's Ochtends is je focus het scherpst, rond 15.00 uur is daar bijna niks meer van over. Zo kom je meer te weten over je effectiviteit.

Ook heeft Melon spelletjes waarmee je je concentratie kan trainen. Nu is alleen wel te hopen dat Melon niet zoveel opmerkingen en afleiding biedt dat je nog niet toe komt aan je werk.

Een Melon kost inclusief de app 99 dollar, verschepen naar Nederland is 15 dollar extra. Dan moet Melon in november in je bus vallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van