Tech

Publieke Omroep nu live te kijken online

14 juni 2013 14:33 Aangepast: 28 april 2018 13:28

<p><strong>De nieuwe site van de NPO laat je Nederland 1, 2 en 3 live op je computer, tablet of telefoon bekijken. Handig om Pinkpop te volgen dit weekend.</strong></p><p></p>

Om Nederland vast warm te maken voor de naamsverandering van Nederland 1, 2 & 3 naar NPO 1, 2 & 3, is deze week de website van de Nederlandse Publieke Omroep online gegaan: NPO.nl. Daar is naast Uitzending Gemist, live radio en het laatste NPO-nieuws ook live tv te bekijken.

De speler heeft een paar mooie sociale functies (video), zoals het door Facebook laten tonen welk programma je nu kijkt (zoals Spotify dit ook doet met muziek). Favoriete programma's kan je volgen en afleveringen bewaren voor later. Op je profielpagina zie je wat je vrienden leuk vinden en aan het kijken zijn.

Vrijwel alle programma’s worden uitgezonden en ook het aanbod op de digitale zenders is in de speler opgenomen. Daarmee zijn de tv-op-je-tabletdiensten van KPN, Ziggo en UPC voor het NPO-gedeelte overbodig geworden. Al valt er voor de NPO nog voldoende te verbeteren aan de kwaliteit van de stream.

Wellicht het meest blij met het nieuwe NPO.nl is de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Zij ontvingen 100.000 euro voor de verkoop van de domeinnaam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van